Startsida
Skip Navigation LinksKK-stiftelsen > Startsida
​​​​​​​
​​
​​
 


Forskningsfinansiären KK-stiftelsen har fått ny styrelse. Fem ledamöter är nya, medan fem omvalts. Mandatperioden för styrelsen är 1 juli 2016 – 30 juni 2019. Jönköping University har utsetts till en KK-miljö. Den 10-åriga satsningen från KK-stiftelsen gör det möjligt för lärosätet att bygga en stark integrerad forsknings- och utbildningsmiljö inom kunskapsintensiv produktframtagning – i nära samarbete med näringslivet.

- KK-miljön kommer inte bara att stärka den akademiska utvecklingen utan även landets konkurrenskraft inom produktion och produktframtagning, säger Madelene Sandström, vd för KK-stiftelsen.

Staten måste ta större ansvar för samverkansforskningen​


Intervju i "Framtidens Forskning", Dagens Industri juni 2016

FF juni 2016.png
Sedan starten 1994 har KK-stiftelsen varit en viktig finansiär av forskning i samverkan med näringslivet. Framförallt är det Sveriges nya universitet och högskolorna som varit målgrupp för satsningarna. Men hur ska den fortsatta utvecklingen i dessa lärosäten hanteras?

- KK-stiftelsen kan inte vara en stor och ofta största externa finansiär i längden, framhåller Madelene Sandström, vd KK-stiftelsen. (Läs intervjun.)​


Senast uppdaterad den 30 juni 2016
Copyright KK-stiftelsen
Kontakta KK-stiftelsen
Telefon växel: 08-56 64 81 00
Fax: 08-24 75 09
E-post: info@kks.se

Post och besöksadress
Stiftelsen för kunskaps- och kompetensutveckling (KK-stiftelsen)
Postadress: Mäster Samuelsgatan 60, plan 9 , 111 21 Stockholm
Besöksadress: Mäster Samuelsgatan 60, 9 tr, Stockholm. Karta
Faktureringsadress: Stiftelsen för kunskaps- och kompetensutveckling,
FE 313, 838 80 Frösön