Startsida
Skip Navigation LinksKK-stiftelsen > Startsida
​​​​​​​​
​​
​​
 

KK-stiftelsen har genomfört sin andra lansering för året. Sex program utlyses inom forskning och kompetensutveckling för Sveriges nya universitet och högskolor, med kravet på näringslivets medverkan. 

- Våra krav på hög kvalitet i projekten och samverkan med näringslivet skapar både akademiskt lyft och stärkt konkurrenskraft, säger KK-stiftelsens vd Madelene Sandström. 
I höst startar Södertörns högskola det omfattande forskningsprojektet ”Att återskapa förorten i fragmenterade landskap”.
KK-stiftelsen finansierar projektet med närmare 14 miljoner kronor. Tillsammans med medverkande företag och Södertörns högskolas egna insatser omfattar forskningsprojektet drygt 32 miljoner kronor, och är därmed en av de största forskningssatsningarna i högskolans historia.
​ 

 
Forskningsfinansiären KK-stiftelsen har fått ny styrelse. Fem ledamöter är nya, medan fem omvalts. Mandatperioden för styrelsen är 1 juli 2016 – 30 juni 2019. Jönköping University har utsetts till en KK-miljö. Den 10-åriga satsningen från KK-stiftelsen gör det möjligt för lärosätet att bygga en stark integrerad forsknings- och utbildningsmiljö inom kunskapsintensiv produktframtagning – i nära samarbete med näringslivet.

- KK-miljön kommer inte bara att stärka den akademiska utvecklingen utan även landets konkurrenskraft inom produktion och produktframtagning, säger Madelene Sandström, vd för KK-stiftelsen.

Staten måste ta större ansvar för samverkansforskningen​


Intervju i "Framtidens Forskning", Dagens Industri juni 2016

FF juni 2016.png
Sedan starten 1994 har KK-stiftelsen varit en viktig finansiär av forskning i samverkan med näringslivet. Framförallt är det Sveriges nya universitet och högskolorna som varit målgrupp för satsningarna. Men hur ska den fortsatta utvecklingen i dessa lärosäten hanteras?

- KK-stiftelsen kan inte vara en stor och ofta största externa finansiär i längden, framhåller Madelene Sandström, vd KK-stiftelsen. (Läs intervjun.)​


Senast uppdaterad den 27 september 2016
Copyright KK-stiftelsen
Kontakta KK-stiftelsen
Telefon växel: 08-56 64 81 00
Fax: 08-24 75 09
E-post: info@kks.se

Post och besöksadress
Stiftelsen för kunskaps- och kompetensutveckling (KK-stiftelsen)
Postadress: Mäster Samuelsgatan 60, plan 9 , 111 21 Stockholm
Besöksadress: Mäster Samuelsgatan 60, 9 tr, Stockholm. Karta
Faktureringsadress: Stiftelsen för kunskaps- och kompetensutveckling,
FE 313, 838 80 Frösön