Startsida
Skip Navigation LinksKK-stiftelsen > Startsida
​​​​
​​
​​
 

TCO:s ordförande Eva Nordmark konstaterar att politiken inte har lyckats lösa matchningsproblemen (DN Debatt 7/5). Samtidigt står svensk industri inför stora utmaningar. Global konkurrens, teknikutveckling och hög förändringstakt kräver tillgång till relevant forskning och kvalificerad arbetskraft. Svaren på företagens utmaningar finns genom den samproducerade forskning och kompetensutveckling som redan äger rum på landets nya universitet och högskolor. Debatt-texten​

 


KK-stiftelsen har beviljat 11 miljoner kronor till Linnéuniversitetet för att utveckla kurser på avancerad nivå för yrkesverksamma. Kurserna vänder sig till personer inom främst IT-branschen.

– Linnéuniversitetets kurser kommer att bli ett avgörande sätt för oss att öka produktiviteten och upprätthålla kompetensen inom företaget, säger Fredrik Björn, R&D Manager på Danfoss Power Solutions AB.​Med hjälp av forskare från Högskolan Väst ska högskolan i samproduktion med industrin skräddarsy kurser som är anpassade till yrkesverksamma och bidrar till expertkompetenshöjningen i tillverkande industri, regionalt och nationellt. Det är målet med projekt ProdEx som nu beviljats 10 miljoner från KK-stiftelsen.  


 


Senast uppdaterad den 10 maj 2016
Copyright KK-stiftelsen
Kontakta KK-stiftelsen
Telefon växel: 08-56 64 81 00
Fax: 08-24 75 09
E-post: info@kks.se

Post och besöksadress
Stiftelsen för kunskaps- och kompetensutveckling (KK-stiftelsen)
Postadress: Mäster Samuelsgatan 60, plan 9 , 111 21 Stockholm
Besöksadress: Mäster Samuelsgatan 60, 9 tr, Stockholm. Karta
Faktureringsadress: Stiftelsen för kunskaps- och kompetensutveckling,
FE 313, 838 80 Frösön