KK-stiftelsen firar 25-årsjubileum

För 25 år sedan bildades KK-stiftelsen. Tillsammans med våra systerstiftelser firade vi detta med ett jubileumsseminarium. Vi har också tagit fram jubileumsboken "Förnyare i forskningslandskapet: KK-stiftelsen 1994 - 2019".
För 25 år sedan bildades KK-stiftelsen, Östersjöstiftelsen, STINT, Mistra och SSF, Stiftelsen för strategisk forskning. Riksbankens Jubileumsfond fick samtidigt ett kapitaltillskott. Stiftelserna har bidragit till svensk forskning i världsklass, innovationer och tillväxt. Vi gör svensk forskningsfinansiering mer mångfaldig.

Läs vår jubileumsbok

Sverker Sörlin och Daniel Holmberg har skildrat stiftelsens 25-åriga historia i en jubileumsbok. Det har blivit en fascinerande samtidsskildring och spännande berättelse. Välkommen att ta del av resan – både den som blickar bakåt 25 år i tiden, och inte minst den spännande resa vi har framför oss.

Se vårt jubileumsseminarium

Tillsammans med våra systerstiftelser firade vi vårt jubileum onsdag den 2 oktober med ett fullspäckat seminarium som du kan se här:
PROGRAM
  • Inledning och välkommen. Patrik Hadenius och Anna Wetterbom
  • Stiftelsernas roll i en föränderlig omvärld. Philomena Gibbons, biträdande direktör, Wellcome Trust. Föredraget hålls på engelska.
  • Från löntagarfonder till forskningsstiftelser – en hisnande historia. Klas Eklund, senior economist, Mannheimer Swartling, och f.d styrelseledamot i Mistra.
  • Kaffe
  • Vilket mandat har egentligen stiftelserna? Katarina Olsson, stiftelseexpert, professor i juridik vid Lunds universitet.
  • Vad kan vi förvänta oss av stiftelserna framöver? VD-panel med Eva Schelin, Lars Hultman, Åke Iverfeldt, Marika Hedin, Lars Haikola och Andreas Göthenberg