Nyhetsarkiv: Expertkompetensprogrammet PROMPT vinner förstapris
Skip Navigation LinksKK-stiftelsen > Om oss > Nyhetsarkiv > Expertkompetensprogrammet PROMPT vinner förstapris

I konkurrens med 250 andra europeiska projekt har det av KK-stiftelsen finansierade Expertkompetensprogrammet PROMPT på Mälardalens högskola fått förstapriset i ”European Digital Skills Awards 2016”.

Priset är instiftat av EU för att hylla framstående projekt som utvecklar digitala kompetenser. PROMPT - professionell masterutbildning i programvaruteknik - vann priset i kategorin ”Digital skills for ICT professionals”. Priset delades ut av Günther H Oettinger, EU-kommisionär Digital Economy & Society.

KK-stiftelsens Expertkompetensprogram stödjer projekt som utvecklar flexibla, nätbaserade kurser på avancerad nivå för yrkesverksamma. Kurserna tas fram gemensamt av lärosäten och företag, och bygger på att matcha starka forskningsmiljöers kunskap med utvecklingsbehov i näringslivet. KK-stiftelsen har dessutom presenterat Expertkompetens för ett särskilt utvecklingsprojekt inom EU, som arbetar med att ta fram nya satsningar. 

PROMPT är ett nationellt samarbete mellan ett antal lärosäten, branschorganisationer och företag, och leds av Mälardalens högskola. Representanter från industrin sitter i projektets styrgrupp och är delaktiga i kursutvecklingsprocessen. Redan från starten var 36 företag från olika branscher direkt involverade i samarbetet, samt 11 bransch- och intresseföreningar med sina totalt runt 300 medlemsföretag. 

Under 2017 erbjuder Prompt 20 nya, specialutvecklade kurser på avancerad nivå för yrkesverksamma ingenjörer och utvecklare. Kurserna är nätbaserade och ges på deltid; en förutsättning för att kunna kombinera studier med det vanliga arbetet. 

Stödet från KK-stiftelsen är under åren 2013 – 2019.​ 

För mer information om Expertkompetensprogrammet, se här​.

 
Senast uppdaterad den 13 december 2016
Copyright KK-stiftelsen
Kontakta KK-stiftelsen
Telefon: Se medarbetarnas respektive mobilnummer här 
E-post: info@kks.se

Post- och besöksadress
Stiftelsen för kunskaps- och kompetensutveckling (KK-stiftelsen)
Postadress: Birger Jarlsgatan 16, 114 34 Stockholm
Besöksadress: Birger Jarlsgatan 16, Stockholm
(via Kammarkollegiets reception plan 1)
Faktureringsadress: Stiftelsen för kunskaps- och kompetensutveckling, 
FE 313, 838 80 Frösön