Nyhetsarkiv: Jönköping University beviljas 40 miljoner kronor
Skip Navigation LinksKK-stiftelsen > Om oss > Nyhetsarkiv > Jönköping University beviljas 40 miljoner kronor

​KK-stiftelsen har beslutat att gå in med sammanlagt 40 miljoner kronor i olika forsknings- och utbildningsaktiviteter vid Jönköping University. För lärosätet är det en rekordstor satsning. 

KK-stiftelsen utsåg tidigare i år Jönköping University till en KK-miljö. Den 10-åriga satsningen från KK-stiftelsen gör det möjligt för lärosätet att bygga en stark integrerad forsknings- och utbildningsmiljö inom kunskapsintensiv produktframtagning – i nära samarbete med näringslivet.  

– Det här är verkligen glädjande för Jönköping University, säger Mats Jägstam, vicerektor vid Jönköping University. Speciellt roligt är det att det är flera fackhögskolor som får ta del av den här satsningen. Det är också ett positivt besked för regionens näringsliv, eftersom alla aktiviteter som får del av de här medlen bygger på en nära samverkan med näringslivet.

Den absolut största delen av satsningen är riktad till Jönköping Universitys nya forskningsinriktning Kunskapsintensiv produktframtagning, som är en så kallad KK-miljö. 

– Vi har arbetat intensivt under hela hösten med att upprätta en första verksamhetsplan för profilen, och är mycket nöjda med att den har blivit godkänd. Nu ser vi fram emot nästa fas då vi kommer att starta upp forskningsprojekten tillsammans med de medverkande företagen, säger Magnus Granström, programchef för KK-miljön.

I de godkända forskningsprojekten kommer sammanlagt runt 15 företag vara involverade. Fagerhult, Combitech, Uddeholm och Comptech är några av dem. Projekten är framför allt inriktade mot logistik, produktion och produktutveckling. Varje projekt genomförs under tre år. 

KK-stiftelsen beviljade också en andra grupp doktorander till företagsforskarskolan ProWood. Utöver KK-miljön beviljades också ett forskningsprojekt vid Hälsohögskolan och ett vid Jönköping International Business School (JIBS). Detta ger en total satsning på över 40 miljoner kronor på Jönköping University, vilket är den i särklass största summan högskolan fått av KK-stiftelsen vid ett och samma tillfälle.​
 
Senast uppdaterad den 22 december 2016
Copyright KK-stiftelsen
Kontakta KK-stiftelsen
Telefon: Se medarbetarnas respektive mobilnummer här 
E-post: info@kks.se

Post- och besöksadress
Stiftelsen för kunskaps- och kompetensutveckling (KK-stiftelsen)
Postadress: Birger Jarlsgatan 16, 114 34 Stockholm
Besöksadress: Birger Jarlsgatan 16, Stockholm
(via Kammarkollegiets reception plan 1)
Faktureringsadress: Stiftelsen för kunskaps- och kompetensutveckling, 
FE 313, 838 80 Frösön