Nyhetsrum

Våra senaste nyheter

Här finns nyheter, case, debatt och events. För dig som är journalist finns även kontaktuppgifter till kommunikationsansvarig och länk till vårt pressrum på Via TT.
 • Utlysningar och nyheter höst 2023
  genrebild Pixels
  Nyhet

  Utlysningar och nyheter höst 2023

  Våra program utlyses nu samlat en gång per år, i september. Utlysningarna har publicerats på vår webbplats och du kan också se lanseringen i efterhand. Deadline för ansökningar är i november respektive februari.

 • KK-stiftelsen finansierar internationell forskarskola för ökad industriell omvandling
  KK-stiftelsen finansierar internationell forskarskola vid Mittuniversitetet. Mattias O´Nils blir ansvarig vid lärosätet.
  Nyhet

  KK-stiftelsen finansierar internationell forskarskola för ökad industriell omvandling

  Med stöd från KK-stiftelsen på drygt 15 miljoner får nu Mittuniversitetet möjlighet att starta en internationell forskarskola. Mittuniversitetet genomför forskarskolan i samverkan med sju europeiska och ett kanadensiskt lärosäte. Inledningsvis rekryteras åtta doktorander för forskningsprojekt inom utveckling av AI, Internet of Things, material och processer.

 • KK-stiftelsen växlar upp och rekryterar för att stärka svensk konkurrenskraft
  Joakim Appelquist och Christina Alwert
  Nyhet

  KK-stiftelsen växlar upp och rekryterar för att stärka svensk konkurrenskraft

  Med 30 års erfarenhet av att finansiera samproduktion mellan akademi och näringsliv vässar KK-stiftelsen nu sina insatser för att stärka svensk konkurrenskraft. Ett första steg är två nya rekryteringar som tar plats i ledningen. Joakim Appelquist blir chef för strategisk utveckling och externa relationer och Christina Alwert chef för verksamhetsstöd med ansvar för ekonomi och KK-stiftelsens kapitalhantering.


Presskontakt