Programansvarig sökes till KK-stiftelsen

Vill du knyta ihop akademin med näringslivet och bidra till samhällsnytta? KK-stiftelsen söker nu en programansvarig som ska genomföra och utveckla stiftelsens program för finansiering av forskning och kompetensutveckling.

KK-stiftelsen befinner sig just nu på en utvecklingsresa där vi vill bli ännu bättre på att stödja hur akademi och näringsliv kan samverka i forsknings- och kompetensutvecklingsprojekt till gagn för Sverige. Nu vill vi bli en ännu starkare länk mellan akademi och företag. Vill du vara med på den resan?

Vi söker

Vi på KK-stiftelsen söker nu dig som vill vara med och stärka Sveriges högskolor och nya universitet i sitt arbete att tillsammans med näringslivet bidra till nyttiggörande och samhällsrelevans.

För att bidra till det befintliga teamet hos oss på KK-stiftelsen tror vi att du har en bakgrund som knyter an till sambanden mellan forskning, utbildning och samhällsnytta.

Kanske har du som söker arbetat med forskning i näringslivet och är sugen på att arbeta med finansiering som stöttar akademin och näringslivet att tillsammans skapa ökat nyttiggörande. Alternativt är du verksam som forskare vid ett lärosäte och vill utifrån dina erfarenheter av samverkan med näringslivet prova finansiärsrollen för att hjälpa högskolor och företag att skapa starka profilområden och nytta tillsammans.

Eller så kanske du är en van handläggare vid en forskningsfinansiär och vill arbeta på en snabbfotad stiftelse som fokuserar på nyttiggörande och dessutom finansierar kompetensutveckling? Du kan också ha en bakgrund som forskare som gjort en startup-resa och förstår villkoren för hur man tar ny kunskap vidare ut i näringslivet genom olika utvecklingsfaser.

Om tjänsten

Vi erbjuder en meningsfull, spännande och omväxlande tjänst där du får möjlighet att stärka Sveriges konkurrenskraft genom att bidra till samverkan mellan akademi och näringsliv.

Du kommer att arbeta med vår programverksamhet och med olika verksamhetsutvecklande initiativ samt med externa parter i syfte att utveckla KK-stiftelsens erbjudande. Genom omvärldsbevakning och analys identifierar och initierar du projekt som utvecklar vår verksamhet mot ökad måluppfyllelse.

Som representant för KK-stiftelsen informerar du om våra aktiviteter, satsningar och resultat i olika sammanhang. Ditt arbete sker med stort eget ansvar och goda möjligheter att påverka inriktning och arbetssätt. Arbetet innefattar många inspirerande och kreativa möten med människor och organisationer inom stiftelsens verksamhetsområde.

I din roll som programansvarig har du en blandning av strategiska och administrativa uppgifter. Du arbetar med att genomföra och utveckla stiftelsens program för finansiering av forskning och kompetensutveckling.

Arbetsuppgifterna innebär att delta i programutveckling, genomföra utlysningar och hålla samman beredningsprocesser med nationella och internationella experter. Du ansvarar även för uppföljning och utvärdering av projekt och deras effekter för att kunna utveckla KK-stiftelsens programportfölj. Du arbetar ofta i team eller som projektledare. Arbetet utförs i nära kontakt och dialog med de lärosäten vi stödjer och deras samarbetspartners.

Utbildning

Du har akademisk examen inom ett för tjänsten relevant område, helst forskarutbildning.

Erfarenhet och kunskap

  • Du har flera års relevant arbetslivserfarenhet
  • Du har erfarenhet av samverkan mellan akademi och det omgivande samhället
  • Du är van att driva utvecklingsprojekt av olika slag
  • Du har kunskap om det svenska forskningsfinansieringssystemet
  • Du är van att arbeta med verksamhetsutveckling baserat på analys och utvärdering

Meriterande kvalifikationer

  • Erfarenhet av forskningsverksamhet inom näringslivet
  • Erfarenhet av forskning i samarbete med näringslivet
  • Erfarenhet av att arbeta inom det svenska forsknings- och innovationssystemet

Språkkunskaper

För att vara aktuell för tjänsten ska du ha mycket goda kunskaper i svenska och engelska, i både tal och skrift.

Personliga egenskaper

När vi anställer lägger vi stor vikt vid personliga egenskaper och motivation. Du är van att självständigt prioritera och driva ditt arbete framåt och kan förena effektivitet med noggrannhet. Att analysera och proaktivt komma med initiativ för att förnya och förändra faller sig naturligt för dig. Det är viktigt med en god förmåga att kunna växla mellan operativa och strategiska frågor. Du har integritet och förmåga att föra en förtroendefull och rak dialog med våra intressenter utifrån en förståelse för deras verksamhet.

Om KK-stiftelsen

KK-stiftelsens uppdrag är att stärka Sveriges konkurrenskraft. Vi finansierar forskning och kompetensutveckling vid Sveriges högskolor och nya universitet, när det sker i samverkan med näringslivet. Stiftelsens kansli består för närvarande av 14 medarbetare och vi sitter i nyrenoverade lokaler vid Kungsträdgården i centrala Stockholm.

Övrig information

Anställningen är en tillsvidareanställning på heltid. Vi tillämpar 6 månaders provanställning.

Har du några frågor om rekryteringsprocessen eller om tjänsten är du välkommen att maila till oss på rekrytering@kks.se. Representant för SACO är Mattias Jarl tfn. 0737-12 81 30 och för Unionen Birgitta Olsson tfn. 0737-12 81 12.

Så ansöker du

Skicka din ansökan i form av personligt brev och CV till rekrytering@kks.se, med ärendemening ”Ansökan programansvarig ” och dnr 20210047A.

Sista ansökningsdatum är 22 oktober. Intervjuer kan ske löpande under ansökningsperioden.

Varmt välkommen med din ansökan!

Stiftelsen har gjort medieval för denna rekrytering. Vi undanber oss därför kontakt med annonssäljare eller andra säljare av rekryteringstjänster.