Arkiv: Artiklar

  • Läs mer

    Almedalen 2024: Sammanfattning

    Under veckan i Almedalen anordnade KK-stiftelsen ett seminarium med titeln "En tyst industriell revolution: Klarar vi omställningen av industrilandet Sverige?" på Vetenskap & Allmänhets arena för forskning och demokrati. Diskussionen leddes av KK-stiftelsens vd Eva Schelin och belyste de omfattande omställningsbehov som svensk tillverkningsindustri står inför.

  • en grupp med människor i ett mötesrum
    Läs mer

    Utlysningar: Öppning och stängning

    KK-stiftelsens program att utlyses en gång per år, i september. Våra utlysningar lanseras med ett event 17 september i Stockholm – så boka in datumet redan nu. Observera att fyra av programmen stänger redan i början av november.

  • Läs mer

    Konstdriven innovation med Kungl. Musikhögskolan

    I en tid av snabba förändringar krävs nya sätt att närma sig innovation. Därför har Kungl. Musikhögskolan startat ett projekt som ska integrera konstnärliga metoder från scenkonsten i industriella innovationsprocesser.

  • Lastbil som kör på en väg utanför silos, ett av våra projekt
    Läs mer

    Sammanfattning av vårens beslut i KK-stiftelsen

    Under våren har KK-stiftelsen fattat flera beslut som kommer att påverka forsknings- och utbildningslandskapet i Sverige. Genom en rad olika utlysningar har totalt 44 projekt beviljats finansiering, med en sammanlagd summa på 290 680 060 SEK.

  • Läs mer

    Jubileumsfirande: KK-stiftelsen firar 30 år!

    KK-stiftelsen fyller 30 år! För att fira detta vill vi gärna bjuda in dig till vår jubileumskonferens

  • Visby skyline med historiska byggnader och en park i förgrunden på en solig dag.
    Läs mer

    KK-stiftelsen i Almedalen 2024

    KK-stiftelsen kommer att vara på plats under Almedalsveckan 2024!

  • Ung kvinna vid hållplats, leende och klädd i svart kavaj.
    Läs mer

    Jubileumsdoktorander 2024

    KK-stiftelsen fyller 30 år och det firar vi genom att finansiera doktorander på alla 22 målgruppslärosäten. Initiativet syftar till att stärka forskningsmiljöerna vid våra lärosäten och skapa en generation av doktorander som genomför sin forskarutbildning i samverkan med aktörer utanför lärosätena. En satsning för framtiden Jubileumsdoktorander 2024 är en unik...

  • Karlstads universitet, huvudentre, där projekt bedrivs
    Läs mer

    Projekt tillsammans med industrin får 41 miljoner i stöd

    KK-stiftelsen har beviljat finansiering till två företagsforskarskolor vid Karlstads universitet och Högskolan Väst som fördjupar samarbetet mellan akademi och industri.

  • Läs mer

    KK-stiftelsen finansierar forskning och expertkompetens

    KK-stiftelsen har nyligen beslutat att finansiera en rad forskningsprojekt samt ett initiativ för att stärka expertkompetensen inom cybersäkerhet.

  • Läs mer

    Industrins gröna framtid formas av nytt utbildningsprojekt

    KK-stiftelsen har tilldelat 30 miljoner kronor till REEDEAM, ett innovativt samverkansprojekt som ämnar att förbättra kompetensen inom industrins gröna omställning från början till slut av värdekedjan. Projektet fokuserar på att tillhandahålla avancerad kompetensutveckling främst för yrkesverksamma, vilket är avgörande för att säkerställa den gröna omställningen och att bibehålla svensk industris...