Kategori: Näringslivets medverkan och samproduktion

  • Läs mer

    Vilka typer av organisationer räknas som innovationsstödjande verksamhet?

    KK-stiftelsen använder benämningen innovationsstödjande verksamhet för att beskriva stödstrukturer vars huvudsakliga uppgift är att stödja innovations- och affärsutveckling i, oftast mindre och nystartade, företag. Innovationsstödjande verksamhet som ägs, eller får det mesta av sin finansiering av ett lärosäte eller via offentliga bidrag, kan inte medverka som medfinansiär. Exempel på sådan...

  • Läs mer

    Kan forskningsinstitut medverka som medfinansiär?

    Ja, forskningsinstitut kan medverka som medfinansierande näringslivsaktör. Deras andel kan dock utgörahögst 25 procent av näringslivsaktörernas samlade medfinansiering till ett projekt. Särskilda regler gäller för programmet Företagsforskarskolor. Läs utlysningstexten om du vill veta mer.

  • Läs mer

    Finns det någon lägre storleksgräns för medfinansierande näringslivsaktörer?

    Nej, KK-stiftelsen har inga storleksmässiga begränsningar för de näringslivsaktörer som kan medfinansiera projekt. Det är dock viktigt att det tydligt framgår i ansökan att organisationen har de resurser och tillgångar som krävs för att uppfylla de åtaganden som beskrivs i ansökan.

  • Läs mer

    Krävs medfinansiering från näringslivet i alla utlysningar?

    I regel ska värdet av näringslivets medverkan – i form av kompetens, utrustning och så vidare – minst motsvara det belopp som KK-stiftelsen bidrar med (exklusive OH). I vissa av våra program är dock kravet på medfinansiering mindre eller så krävs ingen medfinansiering. I dessa program krävs dock ett engagemang...

  • Läs mer

    Vilka kriterier ställer ni på medfinansierade näringslivsaktörer?

    Klargörande av vilka kriterier som gäller för medfinansierande näringslivsaktörer går att läsa mer om här.

  • Läs mer

    Vad innebär samproduktion?

    Samproduktion utgör grunden i stiftelsens verksamhet och genomsyrar de projekt och miljöer stiftelsen finansierar. Kortfattat innebär samproduktion att de projekt som stiftelsen finansierar ska utformas och genomföras i nära samarbete mellan akademi och näringsliv, och oftast med en medfinansiering från näringslivet som motsvarar KK-stiftelsens insats.